Muzička tradicija za djecu i mlade

Obavještavamo javnost da će se u četvrtak, 14. oktobra 2021. godine, u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Starom gradu Budvi, održati koncert „Muzička tradicija za djecu i mlade“.

Posjetioci će imati priliku da uživaju u izvedbama dječje ženske klape „Primorkinje“ iz Budve, kojom rukovodi profesorica Katarina Popović, dvije članice ženske pjevačke grupe „Đude“ iz Kolašina, Tijane Rakočević i Milene Rondović, kao i njihovog rukovodioca Davora Sedlarevića, spec. tradicionalne igre.

Na repertoaru će biti pjesme iz Paštrovića, Boke po zapisima Ludvika Kube, savremene obrade u klapskom maniru kao i tradicionalni napjev i obrade iz kontinentalnog dijela Crne Gore i regiona.

Koncert su organizovali NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, JU Muzeji i galerije Budve, Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva, kao i partnera na projektu CIRTIP – Centar za izučavanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama iz Kolašina.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posjetioce, s napomenom da se svi prisutni pridržavaju propisanih mjera za suzbijanje širenja pandemije virusa korona covid-19.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s