Društvo „Bauo“ dobilo prestižnu nagradu na 20. Međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjige“

Koristimo priliku da obavijestimo javnost da je prije nekoliko dana, na završetku 20. Međunarodnog sajma knjiga „Trg od knjige“ u Herceg Novom, izdavačkoj kući HeraEdu iz Beograda i Društvu za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru dodijeljena Plaketa za izdavački poduhvat godine – za objavu monografije dr Mirjane Blagojević „Pod okriljem Svetog Nikole i Svetog Vlaha: Pomorsko pravo u Kotoru i Dubrovniku po odredabama njihovih statuta“.

Plaketa za izdavački poduhvat godine

Nagradu je primila Mila Medin, izvršna direktorica Društva „Bauo“, koja se tom prilikom obratila prisutnima i, u ime oba laureata, zahvalila na ovom vrijednom priznanju stručnom žiriju i organizatoru sajma knjiga JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi.

Mila Medin, izvršna direktorica Društva „Bauo“
Mila Medin, izvršna direktorica Društva „Bauo“

U obrazloženju stručnog žirija o nagradi navedeno je sljedeče: „Žiri je jednoglasno odlučio da ovu prestižnu nagradu Plaketu za izdavački poduhvat godine dodijeli monografiji „Pod okriljem Svetog Nikole i Svetog Vlaha: Pomorsko pravo u Kotoru i Dubrovniku po odredabama njihovih statuta“, autorke Mirjane M. Blagojević, izdavača HERAedu iz Beograda i Društva za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru. Riječ je o istorijsko-pravnoj i kulturološkoj studiji koja je istraživački veoma utemeljeno i odgovorno pratila razvoj pomorskog prava u Kotoru i Dubrovniku tokom srednjeg i novog vijeka. Analizirajući razvoj pomorskog saobraćaja i trgovine preko pravnih instituta, studija rasvjetljava društveni život i kulturološke tokove ova dva pomorska grada. Autorka se vješto koristila istorijskom i uporednom metodom znalački potkrepljenom dokumentovanom naučnom građom. Uprkos naučnoj strogosti, knjiga je napisana prijemčivim stilom za širok čitalački krug. U svakom smislu ovo djelo zadovoljilo je visoke standarde profesionalnog izdavaštva. Uzimajući sve u obzir žiri 20. Trga od knjige sa zadovoljstvom ovoj knjizi dodijeljuje Plaketu za Izdavački poduhvat godine i čestita autorki i izdavačima.“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s