Održan koncert „Muzička tradicija za djecu i mlade“

Sinoć (četvrtak, 14. oktobar 2021. godine) u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Starom gradu Budvi održan je koncert „Muzička tradicija za djecu i mlade“.

Brojni posjetioci su prisustvovali izvedbama dječje ženske klape „Primorkinje“ iz Budve, kojom rukovodi profesorica Katarina Popović. U nastavku programa, nastupile su i Tijana Rakočević i Milena Rondović, članice ženske pjevačke grupe „Đude“ iz Kolašina, kao i njihov rukovodilac Davor Sedlarević, spec. tradicionalne igre, koji je tokom večeri bio i u ulozi moderatora-naratora.

Na sinoćnjem repertoaru bilo je više tradicionalnih pjesama iz Paštrovića, Budve, Boke, kao i savremenih obrada u klapskom maniru, kao i tradicionalni napjevi i obrade iz kontinentalnog dijela Crne Gore i regiona.

Koncert su organizovali NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, JU Muzeji i galerije Budve, Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva, kao i partnera na projektu CIRTIP – Centar za izučavanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama iz Kolašina.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s