Uskoro „Otkrivanje skrivenog“!

Uskoro iz štampe izlazi naše najnovije izdanje – tematski zbornik radova „Otkrivanje skrivenog: Crna Gora, kvir i (s)rodne teme“, koji su uredili Milica Stanić Radonjić, MA, dr Predrag Zenović i Dušan Medin, doktorand.

U pitanju je prva publikacija ove vrste koja se objavljuje u Crnoj Gori (sličnih izdanja ima u svijetu i regionu), koja s naučnog aspekta tretira kvir i (s)rodnu problematiku iz domena istoriografije, etnografije, antropologije, sociologije, pravnih nauka, politikologije, psihoanalize, kulture, umjetnosti i niza drugih disciplina. Knjiga je obima preko 500 stranica, štampana kolorno, u tvrdom povezu.

mockups-design.com

Riječ je o naučnoj knjizi koja je, zajedno sa srednjemetražnim dokumentarnim filmom, dio kompleksnog jednogodišnjeg projekta „LGBTIQ tematika u crnogorskom društvu, medijima i kulturi tokom 20. i početkom 21. vijeka“, koji realizuju Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru (nosilac projekta) u saradnji sa LGBT Forum Progresom iz Podgorice (partner).

Projekat je podržan od Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore (u međuvremenu transformisanog u Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore), putem Javnog konkursa za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija koji doprinose zaštiti i unaprjeđenju ljudskih prava LGBTI osoba u 2020. godini pod nazivom „Jednakost, tolerancija, nediskriminacija“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s