Predavanje dr Predraga Zenovića o kulturi, interkulturalnom dijalogu i manjinama

U srijedu, 30. decembra, od 18 časova, u organizaciji NVO Društva za kulturni razboj „Bauo“ iz Petrovca na Moru i NVO CIRTIP-a iz Kolašina, a u partnerstvu s Omladinskim klubom i Sekretarijatom za društvene djelatnosti Opštine Budva, putem društvenih mreža i You Tube kanala, emitovati tri stručna online predavanja naših članova o različitim društveno-angažovanim temama u crnogorskom i širem kontekstu.

Od 18 časova dr Predrag Zenović, teoretičar politike i društvenih pitanja iz Budve, održaće predavanje posvećeno kulturi, interkulturnom dijalogu i manjinama, sa ciljem boljeg razumijevanja i prihvatanja različitih kultura i društvenih zajednica koje postoje u savremeneom crnogorskom, ali i u svakom društvu. Stoga je bilo riječi o pripadnicima/cama nacionalnih i etničkih manjiha, populacije Roma i Egipćana, različitostima u konfesijama, pripadicima/cama seksualnih manjina… koje čine sociološki i kulturnološki diverzitet Crne Gore.

O predavaču

Dr Predrag Zenović (1986) je predavač na Humanističkim studijama Univerziteta Donja Gorica u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, magistrirao međunarodno javno pravo i ljudska prava u Letoniji (Riga Graduate School of Law), a doktorirao političku teoriju na Univerzitetu u Rimu (LUISS Guido Carli) i Ženevi (Université de Genève). Objavio je značajan broj naučnih i stručnih radova u oblasti poltičke teorije, ljudskih prava i demokratije, kao i književne i pozorišne teorije. Autor je knjige „Saglasja – političko-filozofski ogledi“ u izdanju Narodne biblioteke Budve. Takođe, autor je edukativno-kreativnih radionica o medijskoj pismenosti, filmskom jeziku i evropskom filmu. Živi u Budvi.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=xOzN21dBj3c

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s