Najava tri online predavanja o društveno-angažovanim temama

U srijedu, 30. decembra, od 18 časova, u organizaciji NVO Društva za kulturni razboj „Bauo“ iz Petrovca na Moru i NVO CIRTIP-a iz Kolašina, a u partnerstvu s Omladinskim klubom i Sekretarijatom za društvene djelatnosti Opštine Budva, putem društvenih mreža i You Tube kanala, emitovati tri stručna online predavanja naših članova o različitim društveno-angažovanim temama u crnogorskom i širem kontekstu.

U fokusu ovih online predavanja biće obrađen široki spektar tematike/problematike iz domena ljudskih i manjinskih prava, prava i mogućnosti djelovanja osoba s invaliditetom, uspostavljana rodne ravnopravnosti u patrijarhalnim društvima, zaštite prava etničkih i nacionalnih manjima, kao i prava RE populacije (Romi i Egipćani). Takođe, biće riječi i o odnosu društva prema seksualnim manjinama, te drugim često marginalizovanim društvenim grupama.

Od 18 časova dr Predrag Zenović, teoretičar politike i društvenih pitanja iz Budve, održaće predavanje posvećeno kulturi, interkulturnom dijalogu i manjinama, sa ciljem boljeg razumijevanja i prihvatanja različitih kultura i zajednica (nacionalnih, entičkih, vjerskih, seksualnih…) koje postoje u savremeneom cnogorskom, ali i u svakom društvu.

Od 19 časova Katarina Vukadinović, psihološkinja i omladinska radnica iz Budve, održaće kraće izlaganje posvećeno omladinskom aktivizmu danas na primjeru Budve i Crne Gore, a osvrnuće se i na pozitivne primjere omladinskog aktivizma mladih osoba s invaliditetom (OSI) iz lokalne zajednice.

Od 19.30 časova mr Milica Stanić Radonjić, socijalna radnica i komunikološkinja iz Petrovca na Moru, održaće kraće izlaganje posvećeno rodnoj (ne)ravnopravnosti, odnosno značaju društvenih mreža za promovisanje i širenje ženskih aktivističkih ideja, inicijavita i pokreta, kao i zaštite žena od nasilja.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s