Aktivnosti Društva „Bauo“ u okviru „Ljubišinih dana“ u Budvi, Beogradu i Novom Sadu

Obavještamo Vas o aktivnostima NVU Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru za vrijeme „Ljubišinih dana“ u Budvi, Beogradu i Novom Sadu.

Ljubišini dani Budva 2020

1. Promocija zbornika radova s prošlogodišnje naučne konferencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini Paštrovića „Budućnost tradicije & tradicija za budućnost“ (Društvo za kulturni razvoj „Bauo“, Etnografski institut SANU i JU Muzeji i galerije Budve, 2019), će se održati u subotu,  29. februara, s počekom u 19h u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ u Budvi, u sklopu manifestacije „Ljubišini dani“ koju organizuje JU Muzeji i galerije Budve. Učesnici na promociji će biti: mr Božena Jelušić, mr Svetlana Ivanović, mr Dobila Vlahović, ispred Ministarstva kulture Crne Gore, mr Dušan Medin (urednik) i Itana Lalović (moderatorka).

ljubisini dani

2. Promocija knjige dr Ane M. Zečević „Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve“ (Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ i Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak“, 2019.) će se održati 2. marta, u 18h, u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Promociju organizuje Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak“ u okviru manifestacije „Ljubišini dani“. Na promociji će govoriti Mladen Vesković, ispred Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, mr Dušan Medin (urednik) i autorka.

3. Promocija zbornika radova sa konferencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini Paštrovića „Budućnost tradicije & tradicija za budućnost“ i promocija knjige dr Ane M. Zečević „Sve postaje riječ, u riječi da živi: prilozi o kulturnoj istoriji Paštrovića i Budve“  će se održati 4. marta, u 16h, na Novosadskom sajmu knjiga, takođe, kao segment „Ljubišinih dana“ koje godinama organizuje Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu „Drobni pijesak“. Na predstavljanju će govoriti akademik Radomir Ivanović, dr Ana M. Zečević i Dušan Medin (urednik).

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s